FanAnime
Principala | Inregistrare | Login Bine ati venit Vizitator | RSS
Menul site-ului
Categorii Anime
Curiozitati [1]
Curiozitati
RoStars
Chat
Da si tu un vot
Ce Anime sa adaugam mai mult?
Total răspunsuri: 347
Statistici
Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Guests
Forma intrarii
5:11 PM 2024
Principala » Articole » Curiozitati

Curiozitati
Un studiu realizat de cercetatorii italieni asupra populatiilor din sudul Europei arata ca exista o proportie inversa intre frecventa utilizarii cepei in alimentatie si riscul de aparitie al mai multor forme de cancer: bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de san, ovarian, de prostata, renal. La fel ca usturoiul si prazul, ceapa prezinta capacitatea de a acumula seleniu din sol, o substanta protectoare impotriva aparitiei cancerului. Consumul de ceapa (cel putin jumatate de ceapa cruda pe zi) a fost asociat, intr-un alt studiu francez, cu o reducere de cel putin 50% a riscului de aparitie a cancerului de stomac, dar si cu o reducere semnificativa a incidentei cancerului de san.

Sucul de morcov este un pretios ajutor al celor care sufera de digestie dificila sau lipsa poftei de mancare. Morcovul este bogat in substante anti-oxidante ca vitamina A, dar si alte vitamine si minerale, atat de necesare organismului uman. O cura de zece zile cu suc proaspat cicatrizeaza ranile facute de ulcer si imbunatateste vederea, mai ales a celei pe timp de noapte.

Consumul zilnic a trei cesti de cafea sau a sase cesti de ceai imbunatateste capacitatea de memorare a femeilor in varsta, dar nu are nici un efect asupra memoriei barbatilor, potrivit unui studiu realizat in Franta, care a fost publicat in revista medicala Neurology. Cercetatorii au examinat legatura dintre consumul de cofeina si performantele intelectuale "cognitive" (memorie, limbaj, logica). Cauza pentru care cofeina influenteaza doar memoria femeilor ar putea fi metabolizarea in mod diferit a cofeinei de catre barbati sau o interactiune hormonala, este concluzia medicilor.

Cafeaua: multe studii sustin ca este o sursa de antioxidanti si scade riscul de diabet; ceva din boabele ei scade incidenta cirozei si bolilor pancreasului.

Un consum moderat de bere poate imbunatati functiile sistemului cardiovascular.

In ultimul timp, studiu dupa studiu arata beneficiile ciocolatei: contine antioxidanti care previn anumite tipuri de cancer, iar anumite substante pot chiar sa previna dementa. Consumati ciocolata cu cel mai mare continut de cacao. Cea care are prea mult zahar face mai mult rau decat bine.

Daca pui boabe de struguri in cuptorul de microunde, acestea vor exploda.

Nucile consumate dupa fiecare masa impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Opt nuci pe zi pastreaza arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, conform unui studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona's Hospital Clinico. Specialistii recomanda consumul de nuci dupa mesele bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea le au asupra organismului.

Stiati ca doua pastile cu ulei de peste zilnic impulsioneaza creierul copiilor sa se dezvolte in trei luni cat s-ar dezvolta in trei ani?

Hormon-cheie al metabolismului - adica al utilizarii energiei alimentare, insulina accelereaza procesul de imbatranire, atunci cand este produsa in cantitate prea mare. Morala: zaharul putin va mentine tineri. Mancati miere!

Specialiştii au descoperit că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern, ceea ce explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.
Pentru consum, cel mai indicat este uleiul extra-virgin de măsline, nerafinat şi fără adausuri de substanţe chimice. Are cele mai bune efecte terapeutice, iar în alimentaţie este foarte hrănitor, ideal pentru prăjit, deoarece are un punct de ardere (de fum) la 2100 C, mult mai ridicat decât temperatura obişnuită de prăjire în untură sau în alt ulei vegetal (1800 C).
Printre multele avantaje pe care le prezintă consumul de măsline şi ulei de măsline, se numără şi faptul că previne îmbătrânirea celulelor.

Un melc poate sa doarma fara intrerupere timp de 3 ani si sa nu moara de foame.

Daca sunteti adeptii consumului de peste de trei ori pe saptamana, aveti mari sanse sa nu va imbolnaviti de cancer. Un studiu publicat in "International Journal of Cancer" confirma efectele preventive ale pestelui gras, bogat in omega-3, asupra cancerului de prostata. Doua mii de persoane atinse de aceasta teribila maladie au fost intrebate despre obiceiurile lor alimentare, raspunsurile lor fiind comparate cu cele ale unui grup etalon. Studiul a demonstrat ca omega-3 micsoreaza riscul aparitiei acestui tip de cancer cu 43%. Dar nu doar pestele este responsabil de aceasta diferenta. Exista si un aspect genetic deoarece purtatorii genei COX-2 beneficiaza, in totalitate, de efectele protectoare ale pestelui gras.

n muntii Gara-Taz din Republica Kazaha a fost descoperita o pestera aflata la 160 de metri adancime unde creste o padure de brazi micuti si de asemenea in aceasta pesterea exista si pasari, printre care o specie de porumbei albastri.

Cel mai adanc lac de pe Pamant este Lacul Baikal, din Siberia? Acesta are mai bine de 1,7 Km adancime iar apa de aici reprezinta aproximativ 20% din apa "dulce" aflata in stare lichida de pe Pamant.

Daca incepeti ziua cu o cana de infuzie din frunze de papadie nu numai ca veti pierde un kilogram pe saptamana, ci intreg organismul vi se va curata de toxinele acumulate. In plus, tenul va deveni roz si stralucitor, iar parul nu va mai cadea sau deveni unsuros.

Daca vreti sa pierdeti trei kilograme in zece zile, amestecati jumatate de kilogram de lapte dulce cu aceeasi cantitate de iaurt. Tocati o legatura de patrunjel verde si consumati amestecul in locul meselor de dimineata si seara. Faceti cura 10 zile pe luna.

Intre 20 000 si 60 000 de albine traiesc intr-un singur stup. Regina depune 1500 oua pe zi si traieste pana la 2 ani. trantorii, cei a caror singura datorie este de a se imperechea cu regina, au o speranta de viata in jur de 24 de zile - si nu au ac.
Lucratoarele - toate femele sterile - sunt foarte ocupate cu lucrul in timpul celor 40 de zile de vara, colectand polen si nectar. Lucratoarele zboara pana la 14 km (9 mile) pentru a gasi polen si nectar, zburand cu 24 km/h (15 mph).
Polenul este principala sursa de proteine si vitamine pentru albine. Albinele pun nectarul in celulele fagurelui iar apoi evaporeaza apa din el prin miscari rapide ale aripilor.
Lucratoarele apara stupul. Acul ascutit si taios sustinut de muschi patrunde rapid in pielea invadatorului, iar sacul cu venin incepe sa se contracte ritmic pentru a pompa veninul in intrus.Albinele nu vad culoarea rosie, in schimb pot vedea razele ultraviolete, invizibile pentru ochii nostri.O albina lucratoare comunica descoperirile sale florale prestind un dans pe fagure. Orientarea miscarilor ei si frecventa vibratiilor indica directia si distanta pina la cimpul de flori.Albinele nu au urechi, dar au un excelent simt al mirosului cu chimioreceptori in antene.
Fara albine nu ar mai fi flori sau recolte. Desi pasarile, alte insecte ori vintul polenizeaza si ele plantele, albinele au cea mai mare contributie.

DE CE CLIPIM? CATE CULORI POT AVEA OCHII? Oamenii clipesc de 10 ori pe minut; daca ramai treaz timp de 16 ore, asta inseamna ca vei clipi de aproape 10.000 de ori.

CEA MAI LUNGA COBRA DIN LUME Cea mai lunga cobra din lume a fost descoperita de cercetatori britanici in padurile tropicale din Kenya si masoara 2,74 metri lungime. Cobra are suficient venin cat sa ucida cel putin 15 persoane.

Cea mai mare floare o are Rafalezia Arnoldi, care creste in padurile tropicale din sud-estul Asiei pe insulele Filipine.
Floarea ei are 3m circumferinta si cantareste 10kg. Un boboc de floare e de 2-3 ori mai mare decat o capatana de varza.

Cel mai stravechi arbore din lume e considerat un baobab, care creste in Africa rasariteana. Are 5000 de ani.


Cele mai mari frunze le are palmierul rafie de pe malurile Amazonului.

Frunzele acestui palmier ajung pana la 22m lungime si circa 12m latime. 10 oameni se pot adaposti sub asemenea frunza.

In pustiurile din Peru creste un cactus care poate sa mearga. In loc de radacini el are niste excrescente acoperite cu tepi ascutiti. Cand bate un vant puternic, cactusul se deplaseaza pe distante mari, luandu-si umezeala si hrana nu din sol ci din aer.


Baobabul poate trai pana la 5000 de ani? Urmeaza maslinul-2000, stejarul-1600, teiul-1150, cedrul-800, parul-400, chiparosul 350, ulmul 335.


Trunchiul pinului este intotdeauna inclinat spre sud. Dupa acest semn poti determina punctele cardinale.

Specia de copaci cei mai inalti este eucaliptul, numit si copacul fara umbra, care transpira foarte mult. Are 150 de metri inaltime si, dupa bambus, creste cel mai rapid. Din trunchiul sau drept si rezistent se fac catarge pentru vapoare.

Cele mai mici si mai usoare seminte din lume sunt cele de orhidee. Astfel, 1000 de seminte ale acestei frumoase plante cântaresc mai putin de 1 mg.


Arborii sequoia ating inaltimi de 80 de metri. Ei contin o cantitate de lemn din care s-ar putea fabrica 5 miliarde de bete de chibrit. Acesti arbori au scoarta foarte groasa si sunt rezistenti la incendii.


Bambusul este planta care creste cel mai repede. intr-o ora tulpina de bambus creste cu 2-3 cm, iar in 5-6 saptamâni atinge inaltimea de 18-20 m.


Stiati ca florile nu se deschid toate la aceeasi ora? Muscata se deschide dimineata, garoafele spre prânz, iar regina-noptii seara.


Arborele-butoi si-a primit denumirea datorita infatisarii sale. in trunchiul sau, care are aceasta forma curioasa, inmagazineaza apa pentru zilele secetoase. Acest lucru este necesar, deoarece acest arbore se intâlneste in regiunile desertice.

Tulpina nufarului alb de balta poate atinge 4-5 metri. Floarea se ofileste imediat ce este rupta, chiar daca este pusa in apa.

Cafeaua creste in tufisuri vesnic verzi, in regiunile calduroase. Doua seminte sau boabe cresc inauntrul unui fruct rosu, asemanator cu cireasa.

Desi pare imposibil, Marea Adriatica se pare ca nu are... fund! Cercetatorii au descoperit ca imense cantitati de apa dispar zilnic intr-o groapa de pe fundul marii, ei au turnat cantitai mari de vopsea in acel loc pentru a studia fenomenul. In mod normal vopseaua nu se dizolva in apa si ar fi trebuit sa apara la suprafata in apropierea locului unde au fost deversate, dar, nici urma de vopsea la suprafata. Pana in acest moment nu s-a ajuns la nici un rezultat, concluzia fiind ca pe fundul marii exista o groapa imensa, care nu poate fi masurata.

In Australia exista niste stanci care pe parcursul unei zile isi schimba culorile de mai multe ori. La rasaritul soarelui stancile au coloarea roz, apoi la pranz sunt albastre ca mai tarziu sa devina galbene si seara, cand apune soarele sunt rosii ca focul.

Tot in Australia exista un arbore care pentru a rezista in perioadele de seceta atunci cand ploua se umfla ca o damigeana si isi pastreaza apa in tulpina.

In muntii Gara-Taz din Republica Kazaha a fost descoperita o pestera aflata la 160 de metri adancime unde creste o padure de brazi micuti si de asemenea in aceasta pesterea exista si pasari, printre care o specie de porumbei albastri.

In nordul Rusiei exista un lac cu 5 feluri de apa asezate in straturi: apa dulce, apa putin sarata, apa sarata, apa rosie si apa cu hidrogen sulfurat. In fiecare strat traiesc pesti si plante specifice tipului respectiv de apa. Si in Romania, langa Sibiu exista un astfel de lac cu apa in straturi, ce este neobisnuit la el este ca acesta nu-si schimba adancimea, la fiecare masuratoare a avut 34.5 metri.

Stiinta a stabilit, ca pestii au voce si auz. Dar intre ei se inteleg... in limba lor. Un invatat a demonstrat recent, ca melodiile armonioase ce se raspindesc in apa, in forma de evantai influenteaza placut asupra pestilor si-i atrag spre mal.

Crocodilul nou-nascut e de trei ori mai mare decit oul, din care abia a iasit.

Cel mai mare ochi este cel al caracatitei. Diametrul lui ajunge la 40-50 cm.

In jungla sud-americana din Columbia a fost descoperita cea mai puternica otrava naturala cunoscuta. Ea se poate gasi in pielea unei mici broaste. Otrava a fost denumita batrahotoxina.

Forma hidrodinamica ideala si greutatea specifica mica a delfinilor le permite sa se miste prin apa cu o viteza de pina la 50 km pe ora.

Delfinii respira aer si deaceea ies la suprafata o data pe minut .

In imprejurari exceptionale se pot afla sub apa pina la 6-7 minute.

Auzul fin al delfinilor se explica prin aceea, ca ei sesizeaza undele sonore nu numai cu organul lor acustic, dar si cu tot corpul, mai cu seama cu pielea de pe cap.

Exista un mic pestisor, inarmat cu un ac ascutit, care e unul din dusmanii cei mai primejdiosi ai rechinului.

Fiind inghitit de acest urias animal rapitor, pestisorul sparge cu acul pintecele rechinului si iese in libertate. Ca urmare, rechinul moare.

In lumea animalelor recordul la sarituri este detinut de antilopa cu labe negre care sare peste 12m. Cangurul cenusiu sare peste 8 m, delfinul – 5m, elanul – 4m.

Un grup de cercetatori a stabilit ca ursii polari sint dotati cu niste ochelari de soare naturali.
Ochii lor sint aparati de un fel de membrana care are rolul de a atenua lumina orbitoare reflectata de zapezile vesnice ale nordului.

Una din cele mai curioase si rare maimute din lume este cea denumita mustata regala. Aceasta maimuta este atit de mica, incit incape intr-o palma, in schimb are niste mustati foarte mari.
Maimutica traieste in junglele braziliene si se hraneste cu fluturi, gindaci, arahide, banane etc.

Numai 10 minute sint suficiente pentru o camila ca sa-si bea portia sa de apa de 125 litri. Ea rezista fara apa 14 zile, insa pierde 30% din greutate in acest interval de timp.

In nordul Australiei se intilnesc fluturi cu dimensiunea de 26 cm. Localnicii folosesc carnea lor. Se intelege ca fluturii nu sint vinati cu plasa, nici cu pusca, ci cu arcul si sageata.

Albinele nu vad culoarea rosie, in schimb pot vedea razele ultraviolete, invizibile pentru ochii nostri.

Coloniile de furnici se razboiesc intre ele si e vai de furnicile ratacite pe domeniul altei colonii.
Recunoasterea furnicilor straine se face dupa miros, deoarece – asa dupa cum au stabilit cercetarile – fiecare colonie isi are mirosul ei specific. Asa dar, furnicile straine care ratacesc sau cele care ataca o alta colonie sint usor de recunoscut.

Cea mai lunga limba apartine mamiferului numit furnica.
Capul ei seamana cu o trompa intinsa, insa limba-i lunga nu incape nici in aceasta cutie. Deaceea limba furnicii nu-si ia inceputul din gura, nici din gatlej, dar e fixata de osul pieptului.

Albina e unica insecta domesticita de om.

Cea mai mare floare o are Rafalezia Arnoldi, care creste in padurile tropicale din sud-estul Asiei pe insulele Filipine.
Floarea ei are 3m circumferinta si cantareste 10kg. Un boboc de floare e de 2-3 ori mai mare decat o capatana de varza.

Cel mai stravechi arbore din lume e considerat un baobab, care creste in Africa rasariteana. Are 5000 de ani.

Un pom fructifer rar, avand originea in California, a fost cultivat in sera gradinii botanice londoneze.
Prin altoire s-au obtinut simultan lamai, mandarina si 2 specii de portocale.

Cele mai mari frunze le are palmierul rafie de pe malurile Amazonului.
Frunzele acestui palmier ajung pana la 22m lungime si circa 12m latime. 10 oameni se pot adaposti sub asemenea frunza.

Unde este cel mai inalt arbore de pe planeta noastra? Care este inaltimea lui? Se considera ca recordul in aceasta privinta este de 109m, apartinand unui arbore ce creste in California.
Insa s-a aflat ca tot in California a fost descoperit un arbore mai inalt –112,3m.

Diametrul acestui gigant –13,5m. Varsta – peste 1000 de ani.

In pustiurile din Peru creste un cactus care poate sa mearga. In loc de radacini el are niste excrescente acoperite cu tepi ascutiti. Cand bate un vant puternic, cactusul se deplaseaza pe distante mari, luandu-si umezeala si hrana nu din sol ci din aer.

Baobabul poate trai pana la 5000 de ani? Urmeaza maslinul-2000, stejarul-1600, teiul-1150, cedrul-800, parul-400, chiparosul – 350, ulmul – 335.

Pe tarmurile Marii Mediterane creste un arbore – busola – pinul de Alepo. Are inaltimea de 10-15m.
Trunchiul pinului este intotdeauna inclinat spre sud. Dupa acest semn poti determina punctele cardinale.

Savantul indian Sing a supus unii arbusti din familia Potos, timp de o luna, unui tratament zilnic intre orele 5 si 6 dimineata.
S-a constatat ca acesti arbusti au avut o crestere considerabila fata de altii carora le-au lipsit sunetele odihnitoare ale flautului.

Sporul de 25 procente in inaltime, 50procente in numarul de frunze si 30 procente in dimensiunea frunzelor, sant cifre care demonstreaza influenta muzicii asupra cresterii acestor arbusti.

Pe insula Madagascar se inalta copacul de paine, care e supranumit mama-padurii.
Copacul atinge o inaltime de 20 de m., avand o circumferinta de peste 5m..

Un botanist suedez a realizat un ceas cu totul original. Bazandu-se pe faptul ca unele specii de flori se trezesc si adorm la ora exacta, el a plantat flori intr-o ordine anumita.
In acest fel, el a creat un ceas adevarat, florile caruia se trezesc pe rand, indicandu-i ora respectiva.

In Africa de Nord creste copacul necuratului. Scoarta lui contine un procent mare de fosfor, ceea ce il face sa lumineze.
Noaptea poti citi sub acest copac.

Fructele culese in orele de dimineata sau de seara sant mult mai gustoase decat cele culese la amiaza.

In padurile tropicale, unde nu se schimba anotimpurile, copacii nu au inele anuale.

Pasarile aduc un folos nepretuit omului prin aceea ca, distrug insectele si micile rozatoare daunatoare. O forfecuta prinde intr-o vara pina la un milion de muste, musculite, tintari si paduchi de plante; un pitigoi maninca intr-o zi insecte cu o greutate totala egala cu greutatea lui.

Un stol de 1000 de grauri cu puii lor pot sa nimiceasca intr-o luna 22 tone de lacuste, iar o cucuvea maninca intr-o vara 1000 de soareci de cimp, facindu-se astfel o economie de o tona de cereale.

- 95% dintre proprietarii de pisici recunosc ca vorbesc cu ele.

- Pisicile pot fi si ele, ca si oamenii, dreptace sau stangace.

- O pisica poate sari de sapte ori inaltimea ei.

- Pisica nu poate vedea imediat sub nasul ei, de aceea bunatatile pe care i le aruncati pe podea vor ramane neatinse daca nu este atenta cand le aruncati.

- Corpul pisicii contine 230 de oase, in timp ce al omului are doar 206.

- Pisicile au patru randuri de mustati.

- Sprintul pisicii poate atinge 49 km/h.

- Pisicile pot vedea in intuneric de sase ori mai bine decat oamenii datorita unui strat de celule cu proprietati extrareflectoare ce absorb lumina si care se numeste tapetum lucidum.

- Pisicile isi folosesc mustatile pentru a-si da seama daca un loc este suficient de larg pentru ca ele sa se poata strecura in interiorul lui. Astfel, mustatile ii servesc ca un fel de antene ce o ajuta sa masoare largimea corecta a unui pasaj.

- Rar o pisica miauna la o alta pisica, acest sunet fiind folosit pentru comunicarea cu oamenii.

- Pisica se curata cu ajutorul limbii si al labutei atunci cand a trecut printr-un pericol sau dupa ce s-a batut cu o alta pisica. Acest gest se presupune ca are rolul de a linisti si calma animalul, prin realizarea unei activitati naturale si instinctive.

- Pisica nu transpira niciodata deoarece nu are glande sudoripare.

- O pisica isi petrece aproximativ 30% din viata ingrijindu-se de aspectul sau.

- Spatele arcuit al pisicii face parte dintr-un sistem complex de limbaj corporal, de obicei asociat cu amenintarea. Arcul este atat de ascutit deoarece sira spinarii pisicii contine aproximativ 60 de vertebre, in timp ce la om nu sunt decat 34 de vertebre.

- Creierul pisicii este mult mai asemanator celui uman decat cel de caine.
- Urechea pisicii pivoteaza pe un arc de 180 de grade.

- Auzul pisicii este unul dintre cele mai fine din lumea animala. In timp ce ele pot auzi sunete aflate pe o frecventa de 65 kHz, auzul uman se opreste la doar 20 kHz.

- Inima pisicii inregistreaza intre 110 si 140 de batai pe secunda, respectiv de doua ori mai multe decat inima umana.

- Maxilarul pisicii nu se poate misca intr-o parte si-n alta.

- Simtul gustativ al pisicii este mult mai bine dezvoltat decat cel al cainilor.

- Coada pisicii, respectiv pozitia ei, comunica foarte multe despre sentimentele si intentiile acesteia. Astfel, coada ridicata inseamna fericire, zvarcolirea ei reprezinta un semn de amenintare, iar cand pisica isi tine coada in jos si aproape de corp, inseamna ca se simte nesigura.

- Coada pisicii joaca un rol vital in pastrarea echilibrului si a �reflexului de indreptare�, care ii permite sa aterizeze intotdeauna in picioare, chiar si de la inaltimi foarte mari.

- Limba pisicii este foarte aspra deoarece este acoperita de papile ca niste carligi indreptati inapoi, ce o ajuta sa-si apuce mai bine prada si sa o tina in gura.

- Pisica se poate imperechea cand ajunge la varsta de 5 luni.

- Temperatura normala a corpului pisicii este de 38,6 grade Celsius.
- Pisicile trebuie sa manance grasimi, deoarece corpul lor nu le pot produce. Nu hraniti niciodata pisicile cu mancare pentru caini, deoarece acestea au nevoie de o cantitate de proteine de 5 ori mai mare decat cainii.

- Pisicile adora sa-si auda numele si sa auda vocea stapanului cat mai des, asa ca este indicat sa li se vorbeasca.

- Pisicile nu au o structura osoasa in jurul gatului si de aceea isi pot strecura corpul prin orice orificiu prin care ar intra cu capul.

- Pisicile au o memorie mai buna decat cainii. Teste efectuate de Universitatea din Michigan au dus la concluzia ca, in timp ce memoria cainelui nu dureaza mai mult de 5 minute, a pisicilor se poate mentine pana la 16 ore, depasind din acest punct de vedere maimutele si urangutanii.

- Pisicile au un auz extrem de bine dezvoltat. Urechile lor au 30 de muschi ce controleaza urechea externa (prin comparatie, urechea umana are doar 6). Acesti muschi se rotesc la 180 de grade si de aceea pisicile aud la fel in toate directiile, fara sa fie nevoite sa-si intoarca capul.

- Proportional cu dimensiunile ei, o pasare are nevoie de mai multa mancare decat un bebelus sau o pisica.

- Albatrosii pot sa doarma in timp ce zboara cu viteze de pana la 40 de kilometri pe ora.

- 109 specii de pasari (90% din toate speciile de animale) de pe intreg globul au fost declarate a fi pe cale de disparitie.

- Viteza maxima de deplasare a unei gaini este de 14km/h.

- Mustatile cainelui sunt sensibile la atingere. Situate pe botul cainelui, deasupra ochilor si sub maxilar, acestea pot detecta cele mai sensibile miscari din aer.

- Potrivit unor studii efectuate recent, cel mai des intalnit nume de caine este Max. Alte nume folosite frecvent sunt Molly, Sam, Zach si Maggie.

- Conform mitologiei grecesti, in momentul in care Ulise revine acasa dupa o absenta de 20 de ani, deghizat in urs, singurul care il recunoaste este cainele lui, foarte batran, Argos, care a dat din coada de bucurie la revederea stapanului, dupa care a murit.

- Potrivit unui studiu efectuat de Asociatia Crescatorilor de Animale din America 33% din proprietarii de caini li se adreseaza acestora cand vorbesc la telefon sau le lasa mesaje pe robot atunci cand pleaca de acasa.

- Aproximativ 1 milion de caini din Statele Unite au fost numiti beneficiarii numarul 1 in testamentele stapanilor lor.

- La sfarsitul melodiei "A Day in the Life", interpretata de formatia The Beatles, Paul McCartney a inregistrat un fluierat ultrasonic perceput numai de caini, pentru ciobanescul lui german.

- "Millie's book", cartea semnata de Barbara Bush, despre cainele ei, un Springer Spaniel englezesc, a stationat pe lista best seller-urilor timp de 29 de saptamani. Millie a fost cea mai populara catelusa "First Dog" din istorie.

- Inainte de implementarea legii din 1978, care ii obliga pe stapanii cainilor din New York sa adune mizeria lasata de animalele lor, aproximativ 40 de milioane de excremente erau depozitate anual pe strazile orasului.

- Pisicile au o memorie mult mai buna decat cea a cainilor. Teste efectuate de cercetatorii de la Universitatea din Michigan au dus la concluzia ca, in timp ce memoria cainilor nu dureaza mai mult de 5 minute, cea a pisicilor se poate pastra pana la 16 ore, acestea depasind din acest punct de vedere maimutele si urangutanii.

- Pisicile pot produce aproximativ 100 de sunete, in timp ce cainii doar 10.

- Pisicile, si nu cainii, sunt cele mai des intalnite animale de casa in America. Exista aproximativ 66 de milioane de pisici si 58 de milioane de caini, in timp ce papagalii ocupa locul al treilea, cu un numar de 14 milioane.

- Contrar credintei populare, cainii nu transpira prin saliva, ci prin pernitele labutelor.

- Basetii sunt cele mai mici rase de caini folositi pentru vanatoare. Corpul lor este foarte aproape de sol, ceea ce le usureaza patrunderea si strecurarea prin tuneluri.

- Descoperita in Egipt acum 5000 de ani, rasa ogarilor a aparut in Anglia inainte de secolul al XIX-lea, cainii fiind crescuti in aceasta tara de aristocrati pentru jocurile de vanatoare cu care isi petreceau timpul.

- Cainii sunt mentionati de 14 ori in Biblie.

- Cainii pot auzi sunete pe care urechea umana este incapabila sa le detecteze. De asemenea, ei percep sunetele aflate la o frecventa mult mai inalta decat limita suportata de urechea omului. Auzul le este atat de bine dezvoltat, incat le serveste drept metoda de orientare mult mai mult decat vazul.

- Ochii cainilor au pupile mari si un unghi de cuprindere vizuala foarte mare, ceea ce le permite sa urmareasca usor obiectele aflate in miscare. De asemenea, cainii vad si atunci cand sursa de lumina este foarte scazuta.

- Cainii au papilele gustative mult mai slab dezvoltate decat la om, astfel incat mirosul este cel care ii ghideaza in alegerea unei mancaruri sau a alteia.

- In monumente, cainele este reprezentat la picioarele unei femei pentru a simboliza afectiunea si fidelitatea, asa cum leul sta la picioarele barbatului, ca simbol al curajului si al maretiei. Multi cruciati sunt infatisati cu piciorul pe un caine pentru a sugera faptul ca au urmat vointa lui Dumnezeu cu aceeasi fidelitate cu care cainele isi urmeaza stapanul.

- Desi cainii nu au la fel de multe papile gustative ca si oamenii (limba lor contine in jur de 1700, in timp ce a omului 9000), acest lucru nu inseamna ca nu pot face diferenta intre mancaruri. Ei au peste 200 de milioane de receptori olfactivi in nas (oamenii au doar 5 miloane), asa ca este important pentru ei ca mancarea sa miroasa bine pentru a avea gust bun.

- Toti cainii, cu exceptia celor care fac parte din rasa chow- chow, au limba roz, in timp ce acestia au limba albastra.

- 1,5 miliarde de dolari sunt cheltuiti anual pentru mancarea de caine, o suma de patru ori mai mare decat cea cheltuita pe mancarea pentru bebelusi.

- Pentru realizarea filmului "Cujo" (1983), regizorul Stephen King s-a folosit de cinci caini St. Bernard, de un cap mecanic si de un om imbracat intr-un costum de caine pentru realizarea personajului al carui nume se regaseste in titlul filmului.

- Pudelii francezi nu sunt originari din Franta. Initial ei erau caini de vanatoare in Europa. Blanurile lor mari ii impiedicau sa inainteze in apa si faceau periatul aproape imposibil, motiv pentru care stapanii lor le tundeau picioarele din spate, infasurandu-le insa gleznele si coapsele, pentru a feri cainii de reumatism. Fiecare vanator isi marca animalul cu o funda legata in jurul gatului, de o anumita culoare, pentru ca grupurile de vanatori sa-si poata deosebi animalele intre ele.

- Imperecherea intre membrii aceleiasi familii face ca 3 din 10 dalmatieni sa sufere de disfunctionalitati auditive.

- Ciorba de caine, specialitate culinara in Koreea, este una dintre cele mai preferate mancaruri, mai ales in sezonul estival, in ciuda protestelor vehemente venite din partea altor nationalitati. Ciorba se presupune ca taie setea din timpul verii, creste virilitatea si improspateaza tenul femeilor.

- Lassie a fost interpretata de cativa caini, in ciuda numelui feminin, deoarece masculii din rasa collie se presupune ca arata mai bine decat femelele in fata camerei de filmat. �Actorul� principal se numea Pal. Personajul Lassie a aparut pentru prima data in 1930, intr-o nuvela cu titlul �Lassie Come-Home�, scrisa de Eric Mowbray Knight. Modelul acestui personaj l-a reprezentat Toots, cainele lui Knight.

- Maria Antoaneta avea un prepelicar pe nume Thisbe.

- Majoritatea stapanilor de caini (94%) spun ca animalele lor ii fac sa zambeasca cel putin o data pe zi.

- Pechinezii au fost animale sacre in China mai bine de 2000 de ani si reprezinta una dintre cele mai vechi rase de caini din intreaga lume.

- Denumirea curcanului in limba engleza este �turkey�, dupa ceea ce s-a crezut in mod eronat a fi tara lui de provenienta (Turcia).

- Este nevoie de 40 de minute pentru a fierbe un ou de strut.

- Penajul pasarilor cantareste aproximativ 10% din greutatea sa.

- Strutii isi baga capul in nisip in cautarea apei.

- O pasare are nevoie de mai multa mancare, raportat la marimea si proportiile ei, decat un copil sau o pisica.

- Hranite cu anumite vopsele, gainile pot face oua colorate.

- Bufnitele isi rasucesc capul aproape circular, intrucat nu-si pot misca ochii. Ochii lor nu sunt rotunzi, ci tubulari.

- Papagalii pot manca teoretic orice fel de mancare, cu exceptia ciocolatei, a fructului de avocado sau a mancarii prajite, acestea fiind foarte toxice pentru ei, putandu-le cauza chiar moartea.

- Pasarea colibri este singura pasare care poate zbura inapoi.

- Intreaga structura osoasa a porumbelului cantareste mai putin decat penajul lui.

- Ochiul strutului este de doua ori mai mare decat creierul lui si cantareste 1,50 kg.

- Femela de cuc distruge oua din alte cuiburi, pe care le inlocuieste cu ale ei. Pasarea �adoptiva� le ingrijeste instinctual ca si cum ar fi ale ei.

- Prima pasare domesticita a fost gasca.

- Un canar are in medie 2.200 de pene.

- Puii de gaina absorb vitamina D din soare cu ajutorul penajului.

- O gaina face in jur de 227 de oua pe an.

- Masculii de lebada sunt singurele pasari cu penis.

- Macaitul ratei nu are ecou si acesta este un fapt pe care nici cercetatorii nu-l pot explica.

- Femela leu se ocupa cu vanatoarea in peste 90% din cazuri, in timp ce masculul leu prefera sa doarma sau sa se odihneasca.

- Elefantul este singurul mamifer care nu poate sari.

- In ciuda greutatii sale impresionante, un urs grizzly poate alerga la fel de rapid ca si un cal obisnuit.

- Cel mai mare mamifer al planetei, balena albastra, cantareste 50 de tone la nastere. La maturitate, ea poate ajunge pana la 150 de tone.

- Cangurul nu poate sa sara, sa se desprinda de la sol, decat daca coada ii atinge pamantul.

- Singurul loc de pe corpul unei vaci in care exista glande sudoripare este nasul acesteia.

- Hipopotamul da nastere puilor sai sub apa si ii ingrijeste in primele zile de viata tot in apa. Totusi, cei mici ies din cand in cand la suprafata pentru a lua destul aer.

- Un cimpanzeu poate sa invete sa se recunoasca pe sine intr-o oglinda, insa o maimuta nu poate fi invatata acest lucru.

- Pe parcursul intregii sale vieti, o singura vaca da peste 200.000 de pahare de lapte.

- Cu ajutorul limbii sale extrem de lungi si elastice, aproximativ 55 cm, girafa este capabila sa se curete singura in urechi.

- Cea mai mare rata de homosexualitate intre animalele mamifere se intalneste la lilieci, aceasta depasind chiar rata homosexualitatii la oameni.

- Crocodilii nu pot scoate limba din gura deoarece au o protectie pentru a nu si-o musca cu ajutorul falcilor puternice si a dintilor fiorosi.

- Un pinguin imperial-tata suporta frigul Antarticii timp de 60 de zile sau chiar mai mult pentru a proteja ouale din care urmeaza sa iasa puii. In toata aceasta perioada el nu mananca nimic si sta in picioare tot timpul. Dupa ce puii ies din oua el ii hraneste cu un lichid special din gat si asteapta ca mama pinguin sa vina sa aiba grija de cei mici.

- Ragetul unui leu adult poate fi auzit de la o distanta de 7 kilometri departare si ii avertizeaza pe intrusi sau aduna membri grupului ce s-au rasfirat.

- Cea mai scurta perioada de gestatie la animale se poate intalni la opossum, care da nastere puilor la numai 12-13 zile de la concepere, iar cea mai lunga perioada este la elefantul asiatic, cu 608 zile, adica peste 20 de luni de gestatie.

- In timpul celui de-al doilea razboi mondial, prima bomba aruncata asupra orasului Berlin de catre aliatii a ucis singurul elefant al gradinii zoologice a orasului.

Categorie: Curiozitati | Adaugat de: Shaghy23 (2010-10-17) | Autor: Shaghy23
Vizualizari: 986 | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]
Anime-uri
Naruto Naruto Shippuuden Bleach One Piece Fairy Tail
Cautare
Ce urmeaza?
Naruto Shippuden în română
In fiecare zi de Joi
Naruto Manga în română
In fiecare zi de joi
Bleach în română
In fiecare zi de marti
FairyTail în română
In fiecare zi de luni
Datele sunt aproximative, pot exista şi întârzieri.
Videoclip
Cuvinte cheie
Prietenii site-ului
World-Of-Metin -tutoriale metin2
-->
topofgames.com

Counter Strike
Internet blogs
Intra si tu in sat
Social bookmarks
Copyright FanAnime © 2024